Alea iacta est

Alea iacta est

Eerst en vooral mijn allerbeste wensen voor het nieuwe jaar. Geniet van wat komen zal en leer uit wat is geweest. Bovenal zorg ook voor elkaar. Zoals ik eerder al zei kan ik alleen maar dankbaar zijn voor 2018, dus probeer ik die trend ook verder te zetten in het nieuwe jaar. We zijn nog maar 6 dagen ver, maar het jaar start alvast meteen met enkele serieuze opstekers. Eerst en vooral was er mijn (eer)herstel in 2e provinciale. En of het een plezierig weerzien was. In de arbitrage gaat er niets boven de samenwerking tussen de scheidsrechter en zijn assistenten. Veel dank aan mijn AR’s!

Vandaag was het dan uiteindelijk ook zover. Voorzittersverkiezingen bij CD&V Ieper. Om eerlijk te zijn wist ik eigenlijk niet waar ik mij aan moest verwachten. Het is nogal koffiedik kijken en het enige wat je kunt doen is eerlijk en transparant naar de leden van onze partij toe je visie en plan voorleggen. En dat heb ik ook gedaan. Hard werk en eerlijkheid wordt blijkbaar door onze leden geapprecieerd en beloond! Vanaf vandaag mag ik mij de trotse voorzitter noemen van CD&V Ieper. Aan mensen die dachten dat we de partij van de ruziemakers waren, of de partij van de verliezers, heb ik maar een boodschap. We staan er opnieuw en met opgeheven hoofd zullen we oppositie voeren om ook van daaruit de Ieperling te brengen wat we steeds hebben beloofd. Het is mij dan ook een ongelofelijke eer en genoegen om deze kar te mogen trekken.

Voor de senioren is opnieuw Jef Bode verkozen. De jongeren hebben dan weer Jordy Dehaene tot hun voorzitter gestemd. Hij volgt Korneel Maes op, die de grote katalysator was van de jongerenafdeling en nu zijn verantwoordelijkheid opneemt in het Bijzonder Comité. Zelf volg ik Miguel Stevens op, die ik ook bedank voor de 6 jaren hard werken. Ik hoop met beide heren alvast een goeie samenwerking op poten te kunnen zetten!

Het worden voor CD&V Ieper enkele boeiende jaren. Niet alleen zullen we moeten werken aan de partij, maar voor het eerst in meer dan 100 jaar zitten we op de banken van de oppositie. Is dit erg? Nee, helemaal niet. Politiek gaat immers niet over postjes of macht – hoewel sommige politici daar ongetwijfeld anders over denken -, maar over mensen van vlees en bloed. Met onze gemeenteraadsleden in de oppositie hebben we een ongelofelijke verzameling aan ervaring, dossierkennis en bovenal heel veel strijdlust om ook van aan de overkant van de zaal impact te kunnen hebben op het beleid in Ieper.

Ik hou het hierbij voor vandaag. Er is veel werk aan de winkel binnen en buiten onze partij, maar reken maar dat ik de komende jaren keihard zal werken om terug niet alleen op vlak van stemmen, maar ook op politiek vlak terug te kunnen stellen dat we de grootste partij van Ieper zijn. Want onze leden verdienen dat.